“Καλλιτεχνικές” βάφλες !

“Καλλιτεχνικές” βάφλες !

Οι βάφλες είναι ένα υπέροχο γλύκισμα που σίγουρα όλα τα παιδάκια το λατρεύουν!!…χμ… και μικρά και “μεγάλα” παιδάκια!!

Είναι φυσικά ότι  πρέπει για να ετοιμάσουμε ένα γρήγορο πρωινό ή ακόμα να συνοδεύσουμε το τσάι μας το απογευματάκι!… Τρώγονται με μερέντα, με μέλι και κανέλα, με παγωτό και σιρόπι και με ότι άλλο μας αρέσει!

Συνήθως φτιάχνω βάφλες  τα πρωινά του Σαββατοκύριακου , γιατί αρέσουν πολύ στις κόρες μου και δεν τους χαλάω χατήρι!!

Ας δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε ( περίπου 20 βάφλες):

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 250 γρ βούτυρο (λιωμένο)
  • 400 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 5 αυγά 2 βανίλιες
  •  2 κτγ μπεικιν παουντερ

Οδηγίες παρασκευής: 

  • Τοποθετώ όλα τα υλικά μου σε ένα βαθύ μπολ και το σύρμα ή με το μίξερ χειρός χτυπώ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα μου να είναι πηχτό και κρεμώδης.
  • Βουτυρώνω την βαφλιέρα μου (μόνο τη πρώτη φορά)  και με μια βαθιά  κουτάλα γεμίζω τις θήκες.
  •  Ψήνω μέχρι να σβήσει το λαμπάκι και να έχει πάρει η ζύμη μου ένα χρυσό χρώμα.
  • Και έτοιμες οι βάφλες , στο λεπτό!!…( μεταφορικά το λέω…χα!χα!!..χρειάζονται 3-4 λεπτά να γίνουν).

 

 

 

 

 

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή από https://cookpad.com