Κουλουράκια με λάδι & σουσάμι!

Κουλουράκια με λάδι & σουσάμι!

©kallitexnikesdimiourgies.gr

Ξέρετε πως όταν δοκιμάζω κάτι και μου αρέσει δεν χάνω καιρό και σας το δείχνω για να το φτιάξετε και εσείς!!…Γιατί είμαι της γνώμης πως  τα “νόστιμα” πρέπει να διαδίδονται!!.. Χα!!χα!!…

Αυτήν τη φορά , η συνταγή με τα πεντανόστιμα κουλουράκια  είναι από τον αγαπητό μου κουμπάρο που έχει αρκετές γνώσεις ζαχαροπλαστικής… Ας δούμε , λοιπόν, τη συνταγή μας . Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη !… Και φυσικά πεντανόστιμη!!Περιττό να σας πως ότι μοσχοβόλησε όοοοολο το σπίτι!!

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι (ελαιόλαδο)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)

Εκτέλεση:

©kallitexnikesdimiourgies.gr

Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε με το μίξερ ( ή με σύρμα ) το λάδι , τη ζάχαρη  και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ρίχνουμε τη σόδα στο φλιτζάνι με το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε -προσέχουμε γιατί θα αρχίσει να αφρίζει σιγά σιγά- και ύστερα ρίχνουμε τον χυμό στη λεκάνη μας.

Σε ένα μπολ ,κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα .

©kallitexnikesdimiourgies.gr

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι στο μείγμα μας με το λάδι. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια μας και να πλάθεται εύκολα.

Πλάθουμε τη ζύμη μας σε ότι σχέδιο θέλουμε και ύστερα βουτάμε τα κουλουράκια σε σουσάμι. Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα και τέλος ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο (αερόθερμο ) στους 160°⊆ για 15-20 λεπτά περίπου.

 

Εγώ συνηθίζω να τα κάνω μπαλίτσες και όχι πλεξούδες για περισσότερη ευκολία και λιγότερο χρόνο… Όμως, τα κλασσικά κουλουράκια λαδιού έχουν σχήμα πλεξούδας, οπότε σας προτείνω να τα φτιάξετε με αυτό τον τρόπο.

©kallitexnikesdimiourgies.gr

 

Tips: μπορούμε να χωρίσουμε τη ζύμη μας στη μέση και να προσθέσουμε στη μισή ζύμη 3 κ.γ. κανέλα. Αφού τα πλάσουμε σε ότι σχήμα θέλουμε , τα βουτάμε σε μείγμα από 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή) και 2 κ.γ. κανέλα… Έτσι, θα έχουμε φτιάξει και κουλουράκια κανέλας που μοσχομυρίζουν τέλεια!

 

Καλή επιτυχία!!