Κουλουράκια με μαστίχα & πορτοκάλι!!

Κουλουράκια με μαστίχα & πορτοκάλι!!

biskotakia

Αυτά τα κουλουράκια θα τα αγαπήσετε !!… Είναι πολύ γευστικά και αρέσουν εξαιρετικά στα παιδάκια μας!!Είναι μια πανεύκολη συνταγή…και  από τότε που την έφτιαξα για πρώτη φορά, δεν την αλλάζω με τίποτα!! Τα κουλουράκια μου εξαφανίζονται στην στιγμή!!…. Τα τρώμε το πρωί με τον καφέ… τα βάζω στην τσάντα των παιδιών για το σχολείο… τα βουτάμε στο  ζεστό μας γάλα…. πάνε παντού και σε όλες τις ώρες της ημέρας!! Φυσικά είναι μια συνταγή της αγαπημένης σε όλους Αργυρώς Μπαρπαρίγου  και περισσότερα μπορείτε να δείτε στο site της http://www.argiro.gr/.

Παρακάτω θα σας γράψω τα υλικά καθώς και την εκτέλεση και θα επιθυμούσα να τα φτιάξετε μόλις βρείτε ελεύθερο χρόνο… γιατί είναι υ-π-έ-ρ-ο-χ-α !!

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. φυτίνη 
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα απο 3 πορτοκάλια (όσο περισσότερο ,τόσο το καλύτερο στην γεύση)
  • 1 κ.σ. κοφτή μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα μαστίχα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1.350 γρ. αλεύρι μαλακό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι μας και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και την αφήνουμε στην άκρη.  Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και στην συνέχεια βάζουμε και την φυτίνη αφού την έχουμε λιώσει. Ανακατεύουμε καλά  και ύστερα προσθέτουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια μας.

Ρίχνουμε την μαστίχα , το αλάτι και τις βανίλιες. Βάζουμε την σόδα μέσα στο ποτήρι με το χυμό πορτοκάλι που έχουμε και ανακατεύουμε καλά (θα αρχίζει να αφρίζει , οπότε το ρίχνουμε αμέσως στο μείγμα μας).

14409279_10208981109459968_180519193_n

14397226_10208981109939980_513459775_n

Τώρα πια σε αυτό το σημείο δεν χρησιμοποιούμε το μίξερ αλλά βάζουμε τα χεράκια μας και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να το «πάρει»… Ζυμώνουμε καλά. Η ζύμη μας θα έχει γίνει σαν μια πλαστελίνη!Πολύ μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια… Αν δούμε όμως ότι μας κολλάει τότε προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.

Τα κάνουμε ό,τι σχήμα μας αρέσει και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα (περίπου 20 λεπτά).

Εγώ συνήθως ως βοηθό έχω τις κόρες μου και έχουμε βρει ευκολία με αυτά τα σχεδιάκια που κάνουμε…Κάνουμε τη ζύμη μπαλίτσες.. την πατάμε …και τσουπ… έτοιμα!! 🙂

14397978_10208981109739975_2145460229_n

14407536_10208981107179911_659553989_n

14429325_10208981164621347_266342669_n


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Συνταγή από :http://www.argiro.gr/