ΜΙΛΦΕΙΓ

ΜΙΛΦΕΙΓ_2

Image via www.google.gr

Το Μιλφέιγ είναι ένα πολύ  νόστιμο και ελαφρύ γλυκό!!… Βέβαια,θα μου πείτε… ότι όλα τα γλυκά εγώ τα θεωρώ νόστιμα…εμ…αφού είμαι γλυκατζού; !! Τί να κάνω; !!… Αν μου απαγόρευε κάποιος να φάω γλυκάκια , δεν ξέρω αν θα το άντεχα!! Είναι μια  μεγάλη αδυναμία !! χα !!  χα !!
  Η συνταγή αυτή που θα σας παρουσιάσω είναι πολύ εύκολη και  αρκετά γρήγορη!…
Πάντα όταν δοκιμάζω κάτι και μου αρέσει , δεν χάνω καθόλου καιρό και ζητάω την συνταγή από την δημιουργό !! … Και φυσικά την εκτελώ για να την ξανά γευτώ !!  Έτσι ,λοιπόν, η καλή μου φίλη και παλιά συνάδερφος Πέρσα μου έδειξε αυτή  την συνταγή που είναι πανεύκολη να την φτιάξεις και έχει λίγο κόστος!
Ας μην καθυστερούμε , και ας δούμε τα υλικά και πως παρασκευάζεται!
ΜΙΛΦΕΙΓ_1

Image via www.google.gr

ΥΛΙΚΑ
• 2 & ½ μπισκότα Κρημ-Κράκερς (Cream Crackers) –κόκκινη συσκευασία
• 1 κουτί γάλα εβαπορέ + ίδια ποσότητα νερού
• ¾ πλάκας του βιτάμ
• 1-1 ½ ποτήρι ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό θέλεις να είναι)
• 2 αυγά
• Βανίλιες (μια συσκευασία με το κόκκινο καπάκι )
• 1 άνθος αραβοσίτου Γιώτης –βανίλια
• 110 γρ. Σαντιγύ (1 φακελάκι από τα δυο που έχει το κουτί GARNI GIOTIS , το οποίο αραιώνεις με 200 ml κρύο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε στην κατσαρόλα μας το γάλα εβαπορέ με το νερό , το βούτυρο καθώς και την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για να μην μας κολλήσει η κρέμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, τα αυγά (αφού τα έχουμε χτυπήσει πρώτα καλά) και , τέλος, το άνθος αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Σε αλουμινένιο ταψί , τοποθετούμε μια σειρά από τα μπισκότα Cream Crackers, απλώνουμε μισή ποσότητα από την κρέμα, και στη συνέχεια βάζουμε ακόμα μια στρώση μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα . Στο τέλος, βάζουμε την σαντιγύ και τρίβουμε λίγα από τα μπισκότα μας.

ΜΙΛΦΕΙΓ

Image via www.google.gr

 

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!