ΤΟΥΡΤΑ με τσουρέκια που περίσσεψαν το ΠΑΣΧΑ!

ΤΟΥΡΤΑ με τσουρέκια που περίσσεψαν το  ΠΑΣΧΑ!

Τι ωραία που φάγαμε το Πάσχα και τι όμορφα που περάσαμε;!…. Φτιάξαμε τα Πασχαλινά κουλουράκια μας , βάψαμε τα αυγά μας και φτιάξαμε και τα Πασχαλινά μας τσουρέκια , όπως κάθε χρόνο!

Έλα όμως, που μου είχαν περισσέψει αρκετά τσουρέκια, μπαγιάτεψαν …και δεν ήξερα τι να τα κάνω;… μήπως αναρωτιέστε και εσείς το ίδιο;…

Χθες, λοιπόν, έφτιαξα μια ωραιότατη τούρτα με βάση από αυτά τα τσουρέκια που μου περίσσεψαν , και μπορώ να σας πω ότι την λάτρεψαν όλοι στην οικογένεια !!… Βγήκε τόσο νόστιμη, που δεν το πίστευα!!… με πολύ λίγα υλικά και με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας!

Αξίζει να την φτιάξετε και εσείς και να μην πετάξετε τα τσουρέκια αυτά που δεν σας κάνει κέφι πια να φάτε…

Υλικά 

  • Μπαγιάτικα Πασχαλινά τσουρέκια 
  • Για την κρέμα : 500 ml κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά  και 250γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
  • Για το σιρόπι :100 γρ. ζάχαρη100 γρ. νερό, 30 γρ. λικέρ της αρεσκείας μας
  • 200ml κρέμα γάλακτος –προεραιτικά (χτηπημένη  με λίγη ζάχαρη άχνη για να γίνει σαντιγί )

Εκτέλεση 

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι μας για να κρυώσει : Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε για 2 λεπτά (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτουμε το λικέρ .

Για τη κρέμα σοκολάτα: Σπάμε τη κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια  και την λιώνουμε  σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει την αποσύρουμε από τη  φωτιά και  ανακατεύουμε ώστε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία της. Προσθέτουμε  την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο , πριν την στρώσουμε στη τούρτα μας.

Σαντιγί (προαιρετικά ): χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με λίγη ζάχαρη άχνη (μισό φλιτζάνι περίπου) , μέχρι να σφίξει  και να «στέκεται» .

Τόσο απλά είναι τα υλικά και τόσο γρήγορα την προετοιμάζουμε !!

Ας δούμε τώρα και τη συναρμολόγηση:

τσουρέκια

 

Παίρνουμε ένα ταψάκι  διαμέτρου 20 εκ. και ύψος περίπου 5 εκ. . Στρώνουμε στη βάση του περίπου τις μισές φέτες από το τσουρέκι μας  με ομοιόμορφο πάχος . Προσπαθούμε να καλύψουμε  όλο τον πάτο χωρίς να μένουν κενά, οπότε βάζουμε μικρά κομματάκια τσουρεκιού όπου χρειαστεί.

Ραντίζουμε τις φέτες με την μισή ποσότητα από το σιρόπι μας. Ύστερα,ρίχνουμε την μισή από την κρέμα σοκολάτα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

Στη συνέχεια ,τοποθετούμε τις υπόλοιπες φέτες από το τσουρέκι και τις ραντίζουμε πάλι με το σιρόπι. Τελειώνουμε βάζοντας  την υπόλοιπη κρέμα.

Αν θέλουμε γαρνίρουμε τη τούρτα μας με σαντιγί και λίγα κομμάτια από τη κουβερτούρα μας (εγώ κράτησα λίγη κουβερτούρα και την έξυσα με τον ξύστη ).

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

 

Είναι πεντανόστιμη !!… η κρέμα σοκολάτα ταιριάζει τόσο πολύ με τη μυρωδιά της μαστίχας!!… Εγώ για λικέρ χρησιμοποίησα λικέρ μαστίχα και έγινε καταπληκτική η γεύση της!!

Καλή επιτυχία σας εύχομαι !! ..

Θα χαρώ πολύ να δω φωτογραφίες σας από τη δική σας δημιουργία!!