Λαχταριστό …CHEESE CAKE !!!

chesscake2

Σήμερα θα σας γράψω μια ωραία συνταγή για cheese cake !!Ναι!!Ναι!!… Είναι πολύ γευστικό και σίγουρα θα σας μείνει η γεύση του… στον ουρανίσκο σας για πολύ ώρα !!

Θα ήθελα να αναφέρω ότι την συνταγή αυτή την πήρα από μια παλιά συνάδερφο, την Μάνια. Μας έφερε μια μέρα αυτό το cheese cake στην δουλειά για να μας γλυκάνει!!… και για άλλη μια φορά κράτησα την συνταγή !!!…εμ… αυτές οι υπέροχες συνταγές πρέπει να μην μένουν στα συρτάρια μας αλλά να φτιάχνονται συχνά! Χα!!Χα!! Πάμε,λοιπόν να δούμε τα υλικά και την παρασκευή του γλυκού:

chesscake

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. τυρί philadelphia (ΦΙΛΑΔΕΡΦΕΙΑ)
  • 200 γρ. βιτάμ
  • 2 & 1/2 πακέτα μπισκότα digestive
  • 1 βανίλια
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κονσέρβες βύσσινο ( κατά προτίμηση ΚΥΚΝΟS)
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουερ ή αλεύρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Αρχικά λιώνουμε το βιτάμ. Ύστερα, θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε τη βανίλια και το βιτάμ. Τα ανακατεύουμε έτσι  ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και το αλείφουμε σε λεία επιφάνεια (σε έναν δίσκο ή άλλο σκεύος).Αυτή είναι η βάση του cheese cake μας.

Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί philadelphia και προσθέτουμε και το λεμόνι μέχρι να ενωθούν καλά όλα. Τα ρίχνουμε πάνω από τη στρώση με τα μπισκότα και τα αλείφουμε ομοιόμορφα.

Πάνω από την κρέμα βάζουμε τα βύσσινα χωρίς το χυμό τους. Κρατάμε το χυμό ,τον οποίο τον  βάζουμε σε μια  μικρή κατσαρόλα να πάρει  βράση και το σβήνουμε με κορν φλάουερ. Αφού κρυώσει λίγο το ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα μας. Τέλος , βάζουμε το γλυκό μας  στην συντήρηση.

Tip : Είναι πιο νόστιμο την επόμενη μέρα.

 

Καλή Επιτυχία!!!