Μηλόπιτα όλο… γλύκα!

Μηλόπιτα όλο… γλύκα!

photo via https://pixabay.com

Η μηλόπιτα είναι ένα ωραίο εναλλακτικό κέικ , που αρέσει πολύ στα παιδιά και σε εμάς φυσικά τους μεγάλους  !… Είναι και μια ωραία λύση ως κολατσιό – πρωινό για τα μικρά μας στο σχολείο.Όσες είναι μαμάδες , θα με καταλάβουν απόλυτα… σπάμε το κεφάλι μας  κάθε μέρα να σκεφτούμε τι να βάλουμε για πρωινό  στον παιδικό σταθμό, στο νηπιαγωγείο ή στο δημοτικό !!…

Άλλωστε,  λένε : «ένα μήλο την ημέρα , τον γιατρό τον κάνει πέρα!»… Ένα κομμάτι μηλοπιτούλα ταιριάζει απόλυτα με το πρωινό καφεδάκι μας ή το τσάι μας, δεν νομίζετε;!

Είναι μια πολύ εύκολη , λαχταριστή συνταγή , με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία … Ας δούμε , λοιπόν , τη συνταγή !

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 φλυτζ. ζάχαρη (κρυσταλλική )
  • 1 φλ. γάλα (ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι)
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι

1 κιλό  μήλα καθαρισμένα & κομμένα σε λεπτές ροδέλες ή κομμάτια

  • 100-150  γρ. ζάχαρη καστανή
  • κανέλα

Εκτέλεση:

Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε το βούτυρο και κρατάμε λίγο για να αλείψουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι .

Ξεκινάμε χτυπώντας στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και ύστερα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε το αλάτι, την βανίλια,  το μπέικιν πάουντερ  και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το γάλα (εναλλάξ). Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι αντί για γάλα. Βγαίνει ακόμα πιο νόστιμη η μηλόπιτα μας!

 

 

Σε ένα μικρό μπολ ή ταψάκι , κόβουμε τα μήλα μας σε μικρές λεπτές ροδέλες και ρίχνουμε καστανή ζάχαρη και λίγο κανέλα και τα ανακατεύουμε . Τα προετοιμάζουμε αφού φτιάξουμε τη ζύμη μας , για να μην μείνουν πολύ ώρα και μαυρίσουν.

 

 

 

Ύστερα, αλείφουμε  ένα ταψί (30-32 εκ.) με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι , για να μην μας κολλήσει το γλυκό. Ρίχνουμε τη μισή ζύμη , απλώνουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν, τοποθετούμε τα μήλα μας πάνω στη ζύμη σε όλο το ταψί. Μόλις τελειώσουμε, ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη που κρατήσαμε και απλώνουμε πάλι με ένα κουτάλι.

 

 

 

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 160 oC) περίπου 40-50 λεπτά , μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να έχει ψηθεί το γλυκό μας. Δοκιμάζουμε με το γνωστό τρόπο : με ένα μαχαίρι (ή με μια οδοντογλυφίδα) , τρυπάμε το γλυκό μας και αν βγει καθαρό το μαχαίρι  , το γλυκό μας είναι έτοιμο, αντίθετα αν έχει κολλήσει ζύμη πάνω στο μαχαίρι μας , το αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.

Μόλις , η μηλόπιτα μας είναι έτοιμη , την αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει και ύστερα πασπαλίζουμε όλο το γλυκό μας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή επιτυχία!!!

Αν φτιάξετε τη μηλόπιτα , θα χαρώ πολύ να δω στα σχόλια,  φωτογραφία σας !!