11 καλλιτεχνικές δημιουργίες με …ρολόγια!!

Αν θέλετε να μάθετε να κάνετε το δικό σας ρολόι, τότε είστε στο σωστό μέρος.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε κάποια DIY έργα , όπου μας δείχνουν πώς να τα φτιάξουμε ένα ρολόι…. Εσείς απλώς ,αγοράστε ένα μηχανισμό ρολογιού και εμπνευστείτε από τις παρακάτω ιδέες!!

1.DIY  ξύλινο ρολόι-Sunset.

Αυτό το υπέροχο ρολόι με θέμα το  ηλιοβασίλεμα είναι εύκολο να το φτιάξετε μόνοι σας! Θα χρειαστείτε ένα ξύλινο ρολόι  ως βάση και λίγα ακόμη υλικά, όπως : σπρέι βαφής(χρυσή απόχρωση) και  στυλό (σε χρυσό χρώμα)  Αν θέλετε να δείτε πως γίνεται ,πατήστε  εδώ.

2.DIY -Ρουστίκ ξύλινο Ρολόι από παλέτες.

Η διακόσμηση Ρουστίκ και η βιομηχανική διακόσμηση είναι εξαιρετικά δημοφιλής σήμερα, και αυτό το ρολόι συνδυάζει το στυλ αυτό!!…Δείτε τις οδηγίες κατασκευής στο  craftsncoffee.com .

3.Ρολόι τοίχου από ένα παλιό βινύλιο.

Έχετε κάποια  παλαιά  βινύλια στο σπίτι σας που δεν παίζουν ;…Μετατρέψτε τα σε  ρολόγια ! Εκτός από ένα βινύλιο θα χρειαστείτε έναν μηχανισμό  ρολογιού και ένα άγκιστρο στερέωσης. Ανοίξτε στο κέντρο του δίσκου μια τρύπα τόση σε διάσταση  ,  μέχρι να είναι αρκετή  μεγάλη και να χωρέσει τον  μηχανισμό του ρολογιού σε αυτήν. Εάν χρειάζεται,τοποθετήστε  ένα  χαρτόνι γύρω από την τρύπα έτσι να έρθει στο σωστό πάχος και να μπορέσει να καθήσει ο μηχανισμός.

Τοποθετείστε το μηχανισμό του ρολογιού με κόλλα ή ταινία στερέωσης. Συνεχίστε  τα βήματα κατασκευής αυτού του ρολογιού στο   blahblahmagazine.com.au

 

4. DIY – Trendy Ρολόι από ακουαρέλα.

 

Αυτή η διακόσμηση είναι μια  πιο hot τάση!! Οι προμήθειες που θα χρειαστεί να αγοράσετε  είναι ένα ρολόι, ακουαρέλα- χαρτί, μια παλέτα χρωμάτων, ένα πινέλο, ψαλίδι, ένα στυλό και κόλλα σε σπρέι . Προσεκτικά αποσυναρμολογήσετε το ρολόι, αφαιρώντας το γυαλί και τους δείκτες από το ρολόι. Κόψτε έναν κύκλο από χαρτόνι που να χωράει μέσα στο ρολόι σας. Μην ξεχάσετε επίσης , να κόψετε ένα μικρό κύκλο στο κέντρο του χαρτιού. Ανακατέψτε κάποια χρώματα από τις νερομπογιές. Ζωγραφίστε  πάνω στο χαρτόνι . Αυτά είναι κάποια από τα βήματα της κατασκευής αυτού του ρολογιού. Διαβάστε τη συνέχεια  εδώ. .

 

5.DIY -Vintage  ρολόι εμπνευσμένο από ένα παλιό βιβλίο.

Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιδέα για να   μετατρέψετε  ένα παλιό βιβλίο σε ένα φοβερό ρολόι! Θα χρειαστείτε  ένα παλιό βιβλίο, έναν μηχανισμό ρολογιού  & μπαταρίες, ένα στυλό, ένα χάρακα, ένα μαχαίρι, ξύλινους αριθμούς, κόλλα , μικρά πινέλα, λευκό χρώμα και  ένα πιστόλι σιλικόνης . Κατ ‘αρχάς, χρησιμοποιήστε ένα χάρακα για να βρείτε  το κέντρο του βιβλίου και  μαρκάρετε το  με μια τελεία. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια , στο domesticallyblissful.com  .

6.DIY- Minimal ρολόι τοίχου με δείκτες από χαλκό.

 

 Για να κάνετε αυτό το minimal ρολόι τοίχου  θα χρειαστείτε δείκτες από χαλκό, χρώμα μαυροπίνακα και ένα ρολόι για να το ζωγραφίσετε.  Καθαρίστε την επιφάνεια του ρολογιού πριν από τη χρήση. Καλύψτε το ρολόι σας ομοιόμορφα με χρώμα μαυροπίνακα. Αφήστε το να στεγνώσει και επαναλάβετε τη διαδικασία.   Είναι σημαντικό να βάψετε  σε ένα δωμάτιο που είναι καθαρό από σκόνη και σωματίδια στον αέρα, γιατί αυτά  μπορούν  να εγκατασταθούν πάνω στο χρώμα πριν αυτό στεγνώνει. Συνεχίστε την ανάγνωση της διαδικασίας  εδώ .

7.DIY Minimal  Ρολόι τοίχου από  ξύλο κοπής.

Εάν έχετε κάποιο ξύλο κοπής που δεν σας αρέσει , μην το πετάξετε… απλά, μετατρέψετε το  σε ρολόι ! Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μια στρογγυλή ξύλινη σανίδα κοπής, ένα μαύρο δερμάτινο λουράκι, έναν μηχανισμό ρολογιού  με δείκτες σε μαύρο χρώμα , ένα δράπανο, ένα μολύβι και χάρακα  και ένα κατσαβίδι.

Ξεκινήστε σημειώνοντας  το κεντρικό σημείο της  ξύλινης σανίδας κοπής σας με  το μολύβι και το χάρακα .  Τρυπήστε το κεντρικό σημείο και διαβάστε τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια ,  εδώ.

 

8. Μοναδικό  Ρολόι- Υδρόγειος Σφαίρα.

Σας  αρέσουν τα ταξίδια? Αν ναι, τότε μπορείτε να φτιάξετε  αυτό το ρολόι για να σας υπενθυμίζει  τα ταξίδια σας όλο το χρόνο! Θα χρειαστεί να προμηθευτείτε  μια υδρόγειο σφαίρα από χαρτόνι, ξυλόκολλα  , ένα μαχαίρι και ένα μηχανισμό ρολογιού. Διαβάστε τις οδηγίες κατασκευής : εδώ .

 

9.DIY Ρολόι από πιάτο.

Δεν είναι εντυπωσιακό αυτό το ρολόι κατασκευασμένο από ένα πιάτο; !

Είναι πολύ εύκολο να γίνει!…Θα χρειαστείτε ένα πιάτο,  ένα μηχανισμό ρολογιού και τους δείκτες του και κάποια πολύχρωμη ταινία (προαιρετικά ). Μπορείτε να αφαιρέσετε τους δείκτες  και το μηχανισμό από κάποιο παλιό ρολόι. Ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο του πιάτου και κολλήστε με ζεστή σιλικόνη τον μηχανισμό για να  σταθεροποιηθεί .Ύστερα, συνδέστε τους δείκτες του ρολογιού . Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μερικές πολύχρωμες λεπτομέρειες από ταινία  και να διακοσμήσετε το νέο σας ρολόι.

 

10.  Ρουστίκ ρολόι τοίχου από κομμάτια ξύλου.

Ήρθε η ώρα για να διακοσμήσετε τον  τοίχο σας! Το ρουστίκ ύφος συνήθως φέρνει ζεστασιά, είναι εύκολο να γίνει και τα υλικά που θα χρειαστείτε δεν κοστίζουν πολύ. Για αυτή τη κατασκευή ,θα χρειαστείτε μερικές ξύλινες σανίδες, ξύλινους αριθμούς , χρώμα της αρεσκείας σας και φυσικά τον μηχανισμό. Σαν προτεινόμενο χρώμα θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε κάποιο χρώμα κιμωλίας για να υπάρχει και μια επιπλέον παλαίωση στο ξύλο. Μπορείτε να το τοποθετήστε στην κουζίνα σας , στο καθιστικό, σε ένα υπνοδωμάτιο ή ένα γραφείο -προσθέτει στο  χώρο  ζεστασιά, ομορφιά και μια  κομψότητα…

 

11.Pop art- Ρολόι με  Decoupage.

ρολόγια

Αν σας αρέσει η τεχνική decoupage και τα αντικείμενα που  γίνονται με αυτήν , εδώ είναι μια καλή ιδέα  για να φτιάξετε ένα pop art ρολόι . Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι : 2 στρογγυλά κουτιά από χαρτόνι, χαρτοπετσέτα decoupage  με μοτίβο λουλούδια, κόλλα, λευκό χρώμα, και τον μηχανισμό του  ρολογιού . Βάψτε τα κουτιά λευκά(  ή με αστάρι) και  τοποθετήστε την χαρτοπετσέτα decoupage με κόλλα για ντεκουπάζ ( αν θέλετε να δείτε οδηγίες για την τεχνική ντεκουπάζ για  αρχάριους , πατήστε εδώ) .

Κόψτε μερικά μοτίβα από την υπόλοιπη χαρτοπετσέτα που σας περίσσεψε και τοποθετήστε τα σε πολλά στρώματα να γίνουν  τα λουλούδια 3D. Βάλτε περίγραμμα σε  κάθε λουλούδι για να γίνει πιο όμορφο το σχέδιο σας.Περιμένετε  να στεγνώσει και  τοποθετήστε το μηχανισμό του ρολογιού… (Προαιρετικά περάστε ένα με δυο χέρια βερνίκι για να διαρκέσει στο χρόνο η κατασκευή σας ).

Κρεμάστε το στον τοίχο και είναι έτοιμο!

 

Via: http://www.shelterness.com

Aν σας άρεσε το άρθρο , μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε  όλα τα άρθρα!

Like us on facebook!: kallitexnikesdimiourgies.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.