Φτιάξτε ένα κουνελάκι (κούκλα ανακυκλώσιμη) !

Αυτή είναι η 2η αρθρογραφία από την αγαπητή Εύα Κυπριανού και την ευχαριστώ πολύ!…Είναι τόσο όμορφο συναίσθημα να μοιράζεσαι τις ιδέες σου και τις γνώσεις σου!

Πάμε να δούμε τι υλικά πρέπει να έχουμε και ποια είναι η διαδικασία να κατασκευάσουμε το κουνελάκι μας. Να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά μας θα ενθουσιαστούν με αυτή τη κατασκευή!!…

φωτογραφία από την ΕΎΑ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

Υλικά που χρειαζόμαστε:

-2 χάρτινα πιάτα
-1 συρραπτικό
-τρισδιάστατα ματάκια
-κόλλα υγρή
-τέμπερες,παλέτα,πανί,ποτήρι,πινέλα
-μαρκαδόροι, ξυλομπογιές
-μπλοκ κανσον
-αξεσουάρ (σύρμα πίπας, πον πον, στρας κτλ)
-ψαλίδι
-βαμβάκι
-κασετίνα (μολύβι, ξύστρα, γόμα, χάρακας, στυλό)

Εκτέλεση:
Παίρνουμε το χάρτινο πιάτο και τοποθετούμε το χέρι μας πάνω αλλά από την ανάποδη μεριά. Σχεδιάζουμε με το μολύβι μια καμπύλη γραμμή, θεωρώντας πως όταν κόψουμε θα χωράει το χέρι μας.
Αρχίζουμε να βάφουμε τα 2 χάρτινα πιατα, εγώ επέλεξα να κάνω κουνελάκι γι αυτο και τα βάφω καφέ. Βάφουμε και τα δυο χάρτινα πιατα από την ανάποδη μεριά.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Μόλις στεγνώσουν τα συρράπτουμε και τα δυο μαζί από την μεριά που είναι το βαθούλωμα των πιάτων προς τα μέσα και τα συρράπτουμε δεξιά, αριστερά και πάνω.
Γυρνάμε το πιάτο, ώστε να βλέπουμε το ολόκληρο πιάτο και όχι το κομμένο. Παίρνουμε ένα μπλοκ κανσον για να σχεδιάσουμε τα αυτιά του με καφέ κανσον και με ροζ κανσον το εσωτερικό των αυτιών και τσακίζουμε ελαφρώς το αριστερό αυτί, δείχνοντας ότι είναι λίγο κατεβασμένο.
Κολλάμε το ροζ κανσον πάνω στο καφέ και για το δεξί αυτί κόβουμε το εσωτερικό του καφέ και τοποθετούμε το ροζ κανσον συρράπτοντας το με το καφέ κανσον (για να φανεί ότι το αυτί κουνιέται).
Βάζουμε υγρή κόλλα πάνω στο πιάτο και τοποθετούμε τρισδιάστατα μάτια (μεγάλα). Παίρνουμε λίγο βαμβάκι και το κάνουμε μπαλάκι για την μύτη και την κολλάμε με υγρή κόλλα. Παίρνουμε σύρμα πίπας χρώματος μαύρο για τα μουστάκια του κουνελιού. Σχεδιάζουμε το στόμα του κουνελιού με μολύβι και μετά το περνάμε με μαύρο μαρκαδόρο.
Γυρνάμε το πιάτο από την ανάποδη και βλέποντας το άνοιγμα για να βάλουμε το χέρι μας, από πάνω τοποθετούμε βαμβάκι σχηματίζοντας το σε μπάλα για να δημιούργησουμε την ουρά του κουνελιού.

Και είναι έτοιμο το όμορφο κουνελάκι μας!!

φωτογραφία από την ΕΎΑ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

φωτογραφία από την ΕΎΑ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ 

Αν θέλετε να δείξετε και εσείς τις χειροποίητες κατασκευές σας , πώς έγιναν βήμα-βήμα , επικοινωνήστε μαζί μου !!

Πατήστε εδώ !!


Translate »