ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ Η ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ!!

Τι σας έχω για σήμερα;… Διανύουμε τη καρδιά του χειμώνα και βρίσκουμε πορτοκάλια άφθονα !… Γιατί λοιπόν, να μην φτιάξουμε μια λαχταριστή πορτοκαλόπιτα που είναι αρωματική και γευστικότατη;!

Η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη, έχει μηδέν βαθμό δυσκολίας και μπορεί άνετα να συνοδέψει το Κυριακάτικο τραπέζι μας ή να γίνει το γλυκό που θα προσφέρουμε στην ονομαστική εορτή μας!

Είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά και μπορώ να εγγυηθώ ότι θα σας αρέσει, οπότε θα χαρώ αν τη φτιάξετε να μου στείλετε φωτογραφία και να μου πείτε πως σας φάνηκε η συνταγή!

Ας δούμε τι θα χρειαστούμε και πόσο εύκολα μπορούμε να φτιάξουμε τη πορτοκαλόπιτα μας:

Υλικά:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 250 ml καλαμποκέλαιο
  • 250 γρ ζάχαρη
  • ξύσμα από τρία πορτοκάλια
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 500 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
Για το σιρόπι:
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση:

Ξεκινάμε πρώτα πρώτα με το σιρόπι μας γιατί πρέπει να έχει κρυώσει τελείως όταν σιροπιάσουμε το γλυκό μας.

Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε για 5′. Αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό των δυο πορτοκαλιών.

Ανοίγουμε το φύλλο από το συσκευασία και το απλώνουμε να στεγνώσει για 15′ σε ένα ταψί. (Tip: Αν θέλουμε -εγώ συνήθως αυτό κάνω- κόβουμε  το φύλλο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα ταψί ,αφού έχουμε στρώσει μια λαδόκολα και  το βάζουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία , εως ότου ξεραθεί. Ανακατεύουμε που και που για να στεγνώσουν όλα τα κομμάτια.)

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια , τα αυγά και το γιαούρτι. Με ένα σύρμα κτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ύστερα , προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα και στεγνά φύλλα κρούστας  και ανακατεύουμε πολύ καλά , ώστε να βραχούν όλα τα φύλλα.

 

Αφήνουμε να σταθεί το μείγμα μας σε θερμοκρασία δωματίου για 15′.

Ψήνουμε τη πορτοκαλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο  για περίπου 35′ μέχρι να ροδίσει.

Σιροπιάζουμε τη ζεστή πορτοκαλόπιτα με το κρύο σιρόπι που ήδη έχουμε φτιάξει.

Για μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα και σωστό σιρόπιασμα , από πάνω μέχρι κάτω, πρέπει η στρώση της πορτοκαλόπιτας να είναι λεπτή. Τη σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό!!

**Αν μας αρέσουν εξίσου τα μανταρίνια , μπορούμε να φτιάξουμε την ίδια συνταγή με μανταρίνια!

Καλή επιτυχία!!


Aν σας άρεσε το άρθρο , μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε  όλα τα άρθρα!

LIKE US ON FACEBOOK!: KALLITEXNIKESDIMIOURGIES.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate »