Ξύλινο βαρέλι- ενυδρείο… μια μοναδική πατέντα από την Κρητική βαρελοποιεία  !!

Φωτογραφία : Κρητική βαρελοποιεία-Γιαμπασάκης

Σε προηγούμενο άρθρα , σας είχα παρουσιάσει διάφορες καταπληκτικές ιδέες για χειροποίητες δημιουργίες από βαρέλια κρασιού ( δείτε εδώ & εδώ)  που είχα εντυπωσιαστεί !!

Αυτή τη φορά , θα δούμε μια δημιουργία Ελληνικής κατασκευής από την Κρητική βαρελοποιεία-Γιαμπασάκης , η οποία βρίσκεται στα Χανιά της Κρήτης.  Είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή-δημιουργία , που δεν περνάει απαρατήρητη!!…

Ο δημιουργός της έχει υλοποιήσει διάφορες πατέντες πάνω στη λειτουργικότητα και μηχανική του ξύλινου βαρελιού… Ας εστιάσουμε όμως, στο  εντυπωσιακό  βαρέλι-ενυδρείο

Φωτογραφία : Κρητική βαρελοποιεία-Γιαμπασάκης

 Πλεονεκτήματα της εφεύρεσης είναι ότι ένας τόσο αρχαίος αποθηκευτικός χώρος, το ξύλινο βαρέλι μετατρέπεται σε ενυδρείο που είναι πρωτοποριακό και πρωτότυπο και η τοποθέτηση του γίνεται εφικτή και σε χώρους που δεν άρμοζε.

Το ξύλινο βαρέλι ενυδρείο, σύμφωνα με την παρούσα εφεύρεση έχει χαρακτηριστικά, το ένα ή  και τα δυο φούντια (πάτοι) γυάλινα ή πλαστικά. Τα στεφάνια που δένουν τις δούγες, εκτός από σιδεροστέφανα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος συνδυασμός μετάλλων η μέταλλο. Στο πάνω μέρος τάπας, υπάρχει πόρτα. Εξωτερικώς το ξύλο, προαιρετικά λουστραρισμένο και εσωτερικώς υαλοποιημένο ή παραφινομένο. Εσωτερικός φωτισμός και βάνες εισαγωγής, εξαγωγής.

Και τέλος εφαρμοσμένο σε ένα τραπέζι, δίνει λειτουργικότητα και παραπάνω αισθητική εμφάνιση. Εσωτερικά στο ξύλινο βαρέλι ενυδρείο τοποθετείται καθρέπτης  ή καθρέπτες σε οποιοδήποτε επιλεγμένο ή επιλεγμένα σημεία του βαρελιού. Μια από τις εφαρμογές τοποθέτησης καθρέπτη ή καθρεπτών είναι για την μεγέθυνση του χώρου.

Τα μεγέθη των ξύλινων βαρελιών που χρησιμοποιούνται σαν ενυδρεία είναι όλων των χωρητικοτήτων. Μια άλλη εφαρμογή της εφεύρεσης είναι το εσωτερικό ξύλινο τοίχωμα του βαρελιού είναι υαλοποιημένο. Οι βάνες εισαγωγής- εξαγωγής συνδέονται και με τον μηχανισμό λειτουργίας του ενυδρείου. Επίσης υπάρχει και το μισό βαρέλι που λόγω μεγέθους προσαρμόζεται σε πολλούς άλλους χώρους.

Και τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η κατασκευή του γίνεται αποκλειστικά χειροποίητα με 150 ώρες εργασίας.

(Πηγή πληροφοριών :https://www.aera.gr )

Φωτογραφία : Κρητική βαρελοποιεία-Γιαμπασάκης
Φωτογραφία : Κρητική βαρελοποιεία-Γιαμπασάκης

Νομίζω ότι αυτή η δημιουργία είναι πραγματικά καινοτόμος και όσοι αγαπούν τον βυθό της θάλασσας , θα την  ζηλέψουν και θα την λατρέψουν !!!

Φωτογραφία : Κρητική βαρελοποιεία-Γιαμπασάκης

Η “Κρητική βαρελοποιεία Γιαμπασάκης “διαθέτει το ενυδρείο-βαρέλι προς πώληση.  Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον δημιουργό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://cretan-cooperage.gr        ή επικοινωνήστε με http://kallitexnikesdimiourgies.gr  για περισσότερες πληροφορίες.

 

Aν σας άρεσε το άρθρο , μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε  όλα τα άρθρα!
 Like us on facebook!: kallitexnikesdimiourgies.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.